Altijd Balans - Praktijk voor Chinese geneeskunde Altijd Balans - Praktijk voor Chinese geneeskunde Altijd Balans - Praktijk voor Chinese geneeskunde Altijd Balans - Praktijk voor Chinese geneeskunde

Shiatsu

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een in Japan ontwikkelde geneeskunst, gebaseerd op oude oosterse massagetechnieken. Bij een Shiatsu behandeling worden vingers, handpalmen en soms ook ellebogen gebruikt om een diepe ontspanning en gevoel van welbehagen te bereiken! Achter Shiatsu gaat de TCM-theorie schuil met als doel verstoringen in de energetische circulatie op te heffen! Deze eenvoud van theorie staat garant voor ongelofelijke resultaten. Immers pijn betekent stagnatie, stagnatie betekent een verstoring in ons energetische circulatie, oplossen van de verstoring betekent pijn vrij!! Verstoringen kunnen veroorzaakt worden door invloeden van buiten af zoals wind, kou, hitte, voeding etc, dan wel van binnen uit zoals door emoties, erfelijkheid etc. Deze verstoringen zullen eerst kleine, maar op den duur grotere gevolgen hebben op het functioneren van lichaam en geest!

Voor wie is Shiatsu bedoelt?

Omdat men met Shiatsu vooral poogt de herstelkracht te stimuleren en in balans wordt gebracht, is er eigenlijk ook geen klacht of ziekte waarop Shiatsu niet van toepassing is! Wat ik veel in de praktijk tegenkom zijn veel chronische klachten bijvoorbeeld. * nek- en schouderklachten * rugklachten * koude handen en voeten * depressiviteit * stress en spanningen * hoofdpijnen * allergie├źn Buiten het feit dat het een zeer aangename behandeling is, gaat er ook een preventieve werking vanuit.Wel wil ik u erop wijzen dat juist bij acute klachten als bijvoorbeeld een stijve nek, shiatsu bewonderingwaardig effectief is!

Wat kunt u verwachten?

In de TCM en shiatsu is ieder individu ook echt een individu dwz dat elke diagnose en behandeling op u persoonlijk is afgestemd, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een voedingsadvies, aanvullende kruiden en ontspanningsoefeningen! Verder wordt er een behandelplan opgesteld op grond van eerlijkheid en realiteit, hierin wordt aangegeven wat binnen de afgesproken tijd het verwachtingspatroon mag zijn! Het is vanzelfsprekend dat uw klacht vertrouwelijk wordt behandeld!